Gravidfotografering Skåne

Ett varumärke från Love by Emelie

Pastelliga gravidbilder

Skånes vackra stränder är svårslagna, med den mjuka solnedgången och gyllene ljuset. Vi är glada att meddela att vi nu erbjuder gravidfotografering i den ursprungliga stilen som Emelie (Love by Emelie) startade 2015. 

GRAVIDKLÄDER

Över 60 olika gravidkläder erbjuds till utlåning vid fotografering hos oss. Du kan välja mellan fylliga tyllkjolar eller klassiska gravidkläder med spets. 

MAGISKT LJUS

Stor noggrannhet i ljus och platser för att fånga det där speciella ljuset. Vi fotar på Helsingborgs magiska stränder med det mjuka solnedgångsljuset. 

LYXIG UPPLEVELSE

En gravidfotografering hos oss är lyxig och avslappnad. Du blir bjuden på alkoholfritt bubbel när du provar dina kläder, och får sedan hjälp genom hela fotograferingen för att skapa magiska bilder. 

2019 börjar vi med Gravidfotografering!

Vad är skillnaden på Love by Emelie & Primrose Belle?

Love by Emelie startades av Emelie 2015, och kännetecknades med ljusa och pastelliga gravidbilder. Då Emelie nyligen släppt sitt nya varumärke Femaryah kan vi inte möta den stora efterfrågan. Därför har Emelies assistent Caroline gått utbildning för Emelie i gravidfotografering, för att kunna erbjuda samma ljusa och vackra gravidbilder som Emelie blev så uppmärksammad för. Bilderna tas på Skånes vackra stränder i solnedgång, och ger det mjuka pastelliga ljuset. Primrose Belle är vårt nya varumärke som först lanserades för nyföddbilder, som nu expanderas till gravidbilder. 

 

När är det bäst att boka gravidfotografering?
Vi rekommenderar dig att skicka en förfrågan när du är i v.20 senast, detta för att vi oftast är uppbokade flera månader i förväg. Om du redan passerat v.20 så skicka så snart som möjligt så försöker vi hjälpa dig.

Tiden anpassas för att få mjukt och fint motljus, och ligger därför 1-3 timmar innan solnedgång.

Din fotografering passar bäst att göras mellan v.25 – 35. 

Hur bokar jag en tid?
Skicka in en förfrågan längst ner på sidan, så återkommer vi så snart som möjligt. I samband med bokningen betalar du en bokningsavgift på 3000 kr som garanterar din bokning och dras av på fakturan du betalar efter fotograferingen. 

PLATS OCH STUDION

Du kommer till vår studio på Lybecksgatan 30 på Råå (Helsingborg). Det är en hörnlokal precis vid 4-vägs korsningen nedanför Ica Maxi (Råå center). Det finns en busshållplats precis utanför (Råå centrum öster) om du åker kollektivt, och det finns parkering utanför lokalen om du kommer med bil. Om parkeringsplatserna precis utanför lokalen är upptagna så kan du ställa dig på ”Besöksparkering” som ligger precis till vänster. Vägen upp från parkeringen och in till studion är handikappanpassad.

I vår studio blir du bjuden på gott alkoholfritt bubbel och lite fika, och kikar på våra vackra gravidkläder. Här provar du dina favoriter i lugn och ro inför fotograferingen. 

För att du inte ska behöva leta och köpa nya kläder för att använda för bara ett tillfälle lånar vi ut vackra gravidkläder till din fotografering hos oss. I dagsläget finns över 100 olika kombinationer av kjolar, toppar, klänningar och accessoarer. Kläderna passar alla stilar, storlek XS-XXL och majoriteten är i stretchigt och skönt material.

Du får en länk till vårt galleri i god tid innan fotograferingen, för att kunna välja ut dina favoriter. 

Får syskon och partner vara med?

Självklart! Syskon och tidigare barn får jättegärna följa med! Tänk på att ha liknande kläder på dem och att de är mätta och utvilade till fotograferingen. Vi brukar rekommendera att ta bilder med syskon i början eller i slutet, har ni någon som kan följa med och passa barnen när ni fotas själva är det bra!

Många kombinerar fotografering med partner och tar samtidigt några bilder själva, alla kombinationer går bra 🙂

Jag är ovan framför kameran, hur gör jag? 

Under fotograferingen kommer vi hjälpa dig hur du ska stå och vad du ska göra så du känner dig helt trygg under fotograferingen. Vi brukar inte ge avancerade “poser” utan tycker naturligt är fint. När du håller på din mage är det viktigt att du täcker så att magen syns och ingen klänning hänger utanför. Du kan hålla en hand ovanför och en under om du vill. Har du lugg eller mycket hår är det bra att ha det bakom öronen eller sätta upp på sidorna så jag ser ditt ansikte.

Vi kommer variera med stående bilder, sittbilder och kanske gående bilder. Vi har med filtar som du kan sitta på och även så du kan värma dig. Vi ställer upp dig på ett sätt, tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, och sedan värmer du dig med filt om det är kallt. Vi pratar hela tiden med dig så du känner dig bekväm och trygg!

När vi fotograferar får du gärna variera lite vart du tittar, lite på magen, uppåt, mot mig, på sidan ner mot klänningen. Fotograferas du med din partner så får ni gärna vara spontana och skratta, pussas och kramas. Försök undvika prata för mycket då detta syns på bilderna, och inga tuggummi!

Hår och smink

Här ska du ha det som du känner dig bekväm och fin i! Vi samarbetar med duktiga make up artister om du vill få det fixat innan. Det enda viktiga är att du inte har för mörkt smink, det är inte som när man fotar i studio och behöver “överdriva”.

Mellan 3-5 dagar efter fotograferingen får ni ett urval via sidan Pixieset. Bilderna på sidan används bara som ett urval och får inte laddas ner eller användas. Ni hjärtmarkerar de bilder ni önskar beställa och ni kan dela länken med vänner och familj om ni vill.

Någon dag efter ni valt får ni bilderna levererade på samma sida, då kan de laddas ner och användas obegränsat. Ni får bilderna både i högupplöst format (5760×3840 px, 300dpi) och skärmupplöst (1024×683, 72dpi). Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité om ni skulle beställa eller lägga upp fel format, så var noga med detta 🙂

När ni framkallar bilderna så tänk på att använda bra labb som inte ändrar bilderna på något sätt, vi rekommenderar Qpix som har väldigt prisvärda förstoringar.

Bilderna får inte ändras på något sätt efter jag levererat dem. Det betyder att ni inte får lägga på filter, göra svartvitt eller liknande. Beskärningar som görs via Facebook eller Instagram är inga problem. Önskar ni ha med hela bilden på Instagram rekommenderar vi appen Instasize eller Whitagram.

När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Primrose Belle. Ibland visar vi våra fotograferingar på Facebook, Instagram eller på bloggen, skulle ni inte vilja att bilderna visas så meddela oss det så löser vi det.

För fullständig prislista, se paket längre ner på sidan. 

♥ Make up och hårstyling från 1500 kr

I Helsingborg samarbetar vi med duktiga Sofia Boman, hon gör smink och hårstyling, läs mer här.

♥ Blomsterkrans 500 kr
En romantisk och vacker blomsterkrans från floristen höjer bilderna lite extra, handgjord av mina duktiga samarbetspartners.

TILLVAL  Välj till bilder utöver ditt paket, priser anges utöver fotograferingspaketet. Detta kan du välja efter fotograferingen och behövs inte sägas till om i förväg. 

Extra bilder 229 kr/st

PAKET 10 bilder (5 st. extra) 1000 kr
PAKET 20 bilder (15 st. extra) 3000 kr
♥ LYXPAKET (alla bilder, ca 50 st.) 6990 kr

Levereras digitalt för användning på internet eller förstoringar upp till 40x50cm, bilderna är i JPG och levereras även i internetvänligt format.

PRINTAR & ALBUM

Fine art printar från 800 kr, album från 2490 kr.

En ovärderlig investering

Gravidfotografering på stranden i Helsingborg

Fotografering ca 1 timme av Caroline (Emelies assistent)
2 olika ombyten av våra vackra gravidkläder
Webbgalleri med bilder för urval
5 st. digitala bilder högupplösta för fri användning
1 st. 30×40 cm fine art förstoring (tjockt, lyxigt papper)

Ingår: Utlåning av exklusiva gravidkläder, fri ombokning vid dåligt väder, gravidguide inför fotografering samt frakt för bilder.

7000 kr

Anmäla intresse

2019 lanserar vi gravidbilder för Primrose Belle på riktigt, du kan här anmäla intresse för våra fotograferingar så får du all information när det är lanserat. 

Stäng meny